Tisztelt Páciensünk!

Kérjük, olvassa el!


Az alábbiakban néhány fontos információt talál a rendelésekkel és vizsgálatokkal kapcsolatban.

 

1. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az MRI- és UH-vizsgálatokat a Centro-Medical Diagnosztikai Magánrendelőben (1038 Budapest, Csobánka tér 6.), végezzük. A vizsgálattal kapcsolatban további információt talál a www.mri-vizsgalat-hu honlapon, illetve tájékoztatást és időpontot kérhet a 06 (1) 243-1010-es telefonszámon. Minden más szolgáltatást a Centro-Medical Egészségügyi Központban végzünk (1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 19/F.).

2. A Centro-Medical Egészségügyi Központ az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért OEP térítéses (TB finanszírozott) vizsgálatot és kezelést nem végzünk, kizárólag magántérítéses (fizetős) ellátásra van lehetőség. Ennek megfelelően OEP térítéses beutalót sem tudunk adni további vizsgálatokra!

3. Az előjegyzési időpontokat betartjuk, várakozási idő nincs, pácienseink kivizsgálására, kezelésére, tájékoztatására, kérdéseik megválaszolására mindig elegendő időt biztosítunk. Ennek megfelelően az előjegyzési időponthoz képest maximum 5 perc késést tudunk elfogadni, ennél nagyobb késésnél nem áll módunkban a pácienst fogadni, mivel az a további időpontok betartását tenné lehetetlenné. Amennyiben a páciens a megbeszélt időpontban nem jelenik meg, és ezt nem jelzi telefonon a vizsgálat vagy a kezelés előtt legalább 24 órával, új időpontot csak az elmaradt szolgáltatás teljes díjának kifizetése után áll módunkban adni! Amennyiben a megbeszélt időpontokban kétszer nem jelenik meg, a továbbiakban nem áll módunkban új időpontot adni.

4. Az előzetes bejelentkezés és időpont előjegyzés minden esetben kötelező, melyre kizárólag telefonon keresztül van lehetőség. Levélben és e-mailen történő megkeresésekre nem áll módunkban válaszolni.

5. A diagnosztikai vizsgálatok egy részére (laboratórium, MRI, UH) akár orvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat és konzultáció elvégzését, melyre rendelőnkben is lehetőséget biztosítunk. Rendelőnk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálatára vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan vizsgálatot kér, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálattal!

6. MRI vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra a laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában.
Rendelőnkben VÉGZÜNK gerinc, koponya és végtagi ízületi vizsgálatokat. Rendelőnkben NEM VÉGZÜNK nyaki lágyrész, gége, garat, mellkas, szív, emlő, has, kismedence, prosztata és here MRI-vizsgálatot.

7. MRI berendezésünknél 115 kg a súlyhatár. 115 kg felett nem áll módunkban a vizsgálatot elvégezni.

8. A rendelőnkben alkalmazott terápiás eljárások előtt szakorvosi vizsgálat és konzultáció a rendelőnkben minden esetben kötelező, még akkor is, ha a páciens máshol már részt vett orvosi vizsgálaton. Nem vállalunk más intézmény által felállított vagy a páciens által véleményezett diagnózis alapján kezelést. Szakorvosi vizsgálat nélkül nem adunk be injekciót, nem írunk fel receptet, nem végzünk kezelést, nem adunk igazolást táppénzhez, stb.

9. Sportorvosi engedély és igazolás kiadására nincs lehetőség, ezzel nem foglalkozunk. Versenyengedély kiadásával kizárólag az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház, 1123 Budapest, Alkotás u. 48.), illetve az Országos Sportorvosi Hálózat foglalkozik.
 
Többen csodálkozva, néha felháborodva kérdezik, hogyan lehet az, hogy van sportorvosi rendelés, de nincs engedély kiadás, azaz "pecsételés". Egyrészt a sportorvos, mint szakorvos nem csak "pecsételéssel" foglalkozik. Másrészt az engedélyek kiadása centralizálva van, csak olyan sportorvos végezheti, aki az Országos Sportorvosi Hálozatban, illetve nekik dolgozik (ez többek között a kiadott engedélyek nyomonkövetése, rögzítése miatt is célszerű). Az engedély kiadások térítési díja központilag szabályozva van, 18 éves kor felett 2.000 Ft, alatta 1.000 Ft. Tehát magánrendelés keretein belül nem végezhető, ha végezhető is lenne, ezen összegekkel nem lenne kifizetődő.

10. A Centro-Medical Szakorvosi Egészségügyi Központban bankkártyával és PayPass kártyával is lehetséges fizetni. Egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges.
 
11. A Centro-Medical MRI és UH Magánrendelőben bankkártyával és egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges.
 
12. Rendelőnkben kizárólag a honlapunkon található vizsgálatokat és kezeléseket végezzük. Ami a honlapon nem található, értelemszerűen nem végezzük (pl.: jogosítvány hosszabbítás, stb.). Más internetes oldalakkal (egészségügyi portálok, stb.) nem állunk kapcsolatban, az ott található tartalmakért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy szolgáltatásainkkal kapcsolatban kizárólag honlapunkon tájékozódjanak. A honlapon található szakmai anyagok, tájékoztatók, videók írásos beleegyezés nélkül nem használhatók fel semmilyen formában.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés: Hétfő-péntek: 08:00-20:00

Szombat-vasárnap: zárva
Munkaszüneti napokon, ünnepnapokon és szombatra eső munkanapokon is zárva tartunk!
III. kerület Csobánka tér 6.
XI. Prielle Kornélia u. 19/F
XI. Prielle Kornélia u. 19/F