Tisztelt Páciensünk!


KÉRJÜK, MIELŐTT TELEFONÁL, FELTÉTLENÜL OLVASSA EL AZ ALÁBBI FONTOS INFORMÁCIÓKAT!


Az alábbiakban néhány fontos információt talál a rendelésekkel és vizsgálatokkal kapcsolatban.

 

1. Az Újbuda Medical Center a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért NEAK (TB) finanszírozott vizsgálatot és kezelést nem végzünk, KIZÁRÓLAG MAGÁNTÉRÍTÉSES (FIZETŐS) ELLÁTÁSRA VAN LEHETŐSÉG. Ennek megfelelően NEAK (TB) térítéses beutalót sem tudunk adni további vizsgálatokra!

2. Az előjegyzési időpontokat betartjuk, várakozási idő nincs, pácienseink kivizsgálására, kezelésére, tájékoztatására, kérdéseik megválaszolására mindig elegendő időt biztosítunk. Ennek megfelelően az előjegyzési időponthoz képest maximum 5 perc késést tudunk elfogadni, ennél NAGYOBB KÉSÉSNÉL NEM ÁLL MÓDUNKBAN A PÁCIENST FOGADNI, mivel az a további időpontok betartását tenné lehetetlenné. Ha késik, kérjük, jelezze ezt telefonon, hogy a késés ellenére tudjuk-e fogadni.

Amennyiben a páciens a megbeszélt időpontban nem jelenik meg, és ezt nem jelzi telefonon a vizsgálat vagy a kezelés előtt legalább 24 órával, új időpontot csak az elmaradt szolgáltatás teljes díjának kifizetése után áll módunkban adni! Amennyiben a megbeszélt időpontokban kétszer nem jelenik meg, a továbbiakban nem áll módunkban új időpontot adni.

3. Az előzetes bejelentkezés és időpont előjegyzés minden esetben kötelező, melyre kizárólag telefonon keresztül van lehetőség. LEVÉLBEN ÉS E-MAILEN TÖRTÉNŐ MEGKERESÉSEKRE NEM ÁLL MÓDUNKBAN VÁLASZOLNI.

4. A diagnosztikai vizsgálatok egy részére (laboratórium, UH, MRI) akár orvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat és konzultáció elvégzését, melyre központunkban is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díj ellenében. Előfordulhat ugyanis, hogy nem MRI- vagy ultrahang vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt (vizsgálati régiót) kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol. Központunk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálatára vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan vizsgálatot kér, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálattal!

Az MRI-vizsgálat térítési díja egy adott anatómiai régióra vonatkozik (pl.: koponya, nyaki gerinc, ágyéki gerinc, bal térd, stb.). Több anatómiai régió vizsgálatakor a térítési díj megfelelő többszöröse fizetendő. Külön anatómiai régiónak minősülnek a gerinc régiói (nyaki, háti, ágyéki, keresztcsonti szakasz), a végtagi ízületek (váll, könyök, csukló, térd, boka).


Az MRI vizsgálat ára tartalmazza az elvégzett vizsgálatot, 1 db CD lemezt a képanyaggal, amelyet a vizsgálat után azonnal odaadunk, illetve a szöveges radiológiai szakorvosi értékelést.

AZ MRI-VIZSGÁLAT ÁRA NEM TARTALMAZZA A LELETTEL KAPCSOLATOS RADIOLÓGIAI SZAKORVOSI KONZULTÁCIÓT ÉS FELVILÁGOSÍTÁST, ez nem része a vizsgálatnak. Ez külön térítési díj ellenében kérhető. Az MRI-lelet értékelését kizárólag a célirányos szakorvosi vizsgálat (idegsebész, ortopéd, neurológus, stb.) eredményével együtt szabad elvégezni.

AZ MRI LELET EREDMÉNYÉVEL KAPCSOLATBAN A SZEMÉLYZET SEMMILYEN FELVILÁGOSÍTÁST NEM ADHAT, EZ A KEZELŐORVOS FELADATA.


5. MRI vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra a laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában.

Kontrasztanyagos MRI vizsgálatot kizárólag egyértelmű, eredeti (nem másolat) szakorvosi írásos javaslat alapján végzünk, a páciens külön kérésére nem!

Központunkban VÉGZÜNK gerinc, koponya, végtagi ízületi és lágyrész MRI-vizsgálatokat. NEM VÉGZÜNK nyaki lágyrész, gége, garat, mellkas, szív, emlő, here és teljes test MRI-vizsgálatot.

Központunkban VÉGZÜNK pajzsmirigy, has, kismedence és ízületi (váll, térd) ultrahang vizsgálatot, NEM VÉGZÜNK emlő, here ultrahang vizsgálatot és érvizsgálatot (dopplert).

Az MRI szöveges radiológiai szakorvosi kiértékelés általában a vizsgálat után megvárható (a lelet a vizsgálatot követően maximum 30 percen belül elkészül), vagy a következő munkanapon (a vizsgálatot követő 24 órán belül, munkanapra számítva) a megbeszélt módon (e-mail, személyes átvétel vagy külön térítési díj ellenében postai úton feladásra kerül) eljuttatjuk a páciens részére.

6. A központunkban alkalmazott terápiás eljárások előtt szakorvosi vizsgálat és konzultáció a központunkban minden esetben kötelező, még akkor is, ha a páciens máshol már részt vett orvosi vizsgálaton. Nem vállalunk más intézmény által felállított vagy a páciens által véleményezett diagnózis alapján kezelést. Szakorvosi vizsgálat nélkül nem adunk be injekciót, nem írunk fel receptet, nem végzünk kezelést, nem adunk igazolást táppénzhez, stb.

7. Sportorvosi engedély és igazolás kiadására nincs lehetőség. Versenyengedély kiadásával kizárólag az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház), illetve az Országos Sportorvosi Hálózat foglalkozik.

8. Az Újbuda Medical Centerben bankkártyával és PayPass kártyával is lehetséges fizetni. Egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges. 

9. Tekintettel az egészségügyi központunkban található orvostechnikai eszközökre, vegyszerekre, gyógyszerekre – a balesetvédelmi és higiénés szabályzat értelmében – a központunkban egy beteg maximum egy kísérővel tartózkodhat. A vele együtt érkező többi kísérő a központon kívüli térben tud várakozni! Kérjük, hogy gyermeket kísérőként ne hozzanak magukkal!

10. Központunk vendég parkolóhelyekkel nem rendelkezik, ezért az intézmény terûletére nem tudnak behajtani autóval. A központ környékén díjmentesen lehet parkolni, általában könnyen lehet parkolóhelyet találni. A behajtási tilalom a taxikra és a szállító mentőautókra is vonatkozik.

Központunk jelenleg nem akadálymentesített, lépcsőn lehet csak megközelíteni.

11. Központunkban kizárólag a honlapunkon található vizsgálatokat és kezeléseket végezzük. Ami a honlapon nem található, értelemszerűen nem végezzük (pl.: jogosítvány hosszabbítás, stb.). Más internetes oldalakkal (egészségügyi portálok, stb.) nem állunk kapcsolatban, az ott található tartalmakért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy szolgáltatásainkkal kapcsolatban kizárólag honlapunkon tájékozódjanak. A honlapon található szakmai anyagok, tájékoztatók, videók írásos beleegyezés nélkül nem használhatók fel semmilyen formában.

12. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a megváltozott adatvédelmi és adatkezelési szabályzatnak megfelelően bármilyen írásos vagy képi orvosi leletet (szakorvosi vélemény, UH vagy MRI lelet), dokumentációt (MRI cd dokumentáció) kizárólag vagy személyesen történő átvétellel, a személyazonosság igazolásával, vagy hivatalos írásos megbízással adunk csak ki. A fentieken kívül más esetben, például telefonon történő megkeresésre orvosi dokumentációt nem áll módunkban kiadni.

Nyitvatartási idő:

Hétfő-szombat: 07:00-20:00

Vasárnap, ünnepnap, munkaszüneti nap: zárva


KÉRJÜK, MIELŐTT TELEFONÁL, FELTÉTLENÜL OLVASSA EL A FONTOS INFORMÁCIÓKAT A MENÜBEN!


MRI ÉS ULTRAHANG DIAGNOSZTIKAI RENDELÉS közvetlen száma:

(MRI és ultrahang előjegyzés és információ)


(1) 243-1010


SZAKORVOSI RENDELÉS közvetlen száma:

(szakorvosi vizsgálat, konzultáció, kontroll, labor vizsgálatok, kezelések, információ)

(1) 203-3211