Nyitvatartási idő:

Hétfő-vasárnap: 06:30-20:30

06 1 243 1010

06 1 203 3211


FONTOS INFORMÁCIÓK

Általános információk:

Szolgáltatásainkat az alábbi helyeken találják meg:

Földszint: Radiológiai Diagnosztikai Központ: MRI-vizsgálat, CT-vizsgálat, ultrahang-vizsgálat (pajzsmirigy, has és kismedence, ízületek), vérvétel

1. emelet: Nappali kórház, Rehabilitációs központ: hetes kezelések, fizio- és fizikoterápia, orvosi gyógymasszázs, gyógytorna, súlyfürdő, infúziós és injekciós kezelések

2. emelet: Járóbeteg szakorvosi rendelések,  ultrahang-vizsgálat (emlő, erek)

A központunkban való megjelenés alapvető feltétele a személyazonosítás elvégzése, melynek célja annak megállapítása, hogy az okmányt felmutató személy azonos-e a azzal, aki az adott vizsgálatot kéri. Ezért kérjük, hogy a vizsgálatra feltétlenül hozza magával érvényes és eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) személyi igazolványát, illetve lakcímkártyáját. Eredeti fényképes hivatalos igazolvány nélkül nem végzünk vizsgálatot! A TAJ kártyát kizárólag vényíráshoz kérjük el.


Az Újbuda Medical Center a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel jelenleg nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért NEAK (TB) finanszírozott vizsgálatot és kezelést nem végzünk, kizárólag magántérítéses (fizetős) ellátásra van lehetőség. Ennek megfelelően NEAK (TB) térítéses beutalót sem tudunk adni további vizsgálatokra!

Kérjük, hogy a szükséges adminisztráció miatt érkezzen 10 perccel korábban központunkba.


Kérjük, a vizsgálatokra mindig hozza magával korábbi betegségeivel kapcsolatos írásos és képi dokumentációit (beutaló, zárójelentés, járóbeteg adatlap, laboratóriumi lelet, röntgen film, CD, stb.).

Az előjegyzési időpontokat betartjuk, várakozási idő nincs, pácienseink kivizsgálására, kezelésére, tájékoztatására, kérdéseik megválaszolására mindig elegendő időt biztosítunk. Ennek megfelelően az előjegyzési időponthoz képest maximum 5 perc késést tudunk elfogadni, ennél nagyobb késésnél nem áll módunkban a pácienst fogadni, mivel az a további időpontok betartását tenné lehetetlenné. Ha késik, kérjük, jelezze ezt telefonon, hogy a késés ellenére tudjuk-e fogadni.

Kérjük, a késések elkerülése céljából, indulás előtt tájékozódjanak a BKK honlapján, illetve az interneten a forgalomról, illetve az esetleges korlátozásokról és időben induljanak el.

Amennyiben a páciens a megbeszélt időpontban nem jelenik meg, és:

- ezt nem jelzi telefonon a szolgáltatás előtti napon legkésőbb 20:00-ig, vagy egyáltalán nem szól,

- aznap mondja le és szeretné átrakatni más időpontra,

- aznap mondja le, de nem kér új időpontot,

a későbbiekben új időpontot csak az elmaradt szolgáltatás(ok) teljes díjának kifizetése után áll módunkban adni!
Amennyiben a megbeszélt időpontokban kétszer nem jelenik meg, a továbbiakban nem áll módunkban új időpontot adni. Ez vonatkozik minden diagnosztikai (szakorvosi vizsgálat, labor, ultrahang, CT, MRI) és terápiás (fizikoterápia, masszázs, gyógytorna) szolgáltatásunkra.


Az előzetes bejelentkezés és időpont előjegyzés minden esetben kötelező, melyre kizárólag telefonon keresztül van lehetőség. Levélben és e-mailen történő megkeresésekre nem áll módunkban válaszolni.

Bejelentkezés és előzetes időpontfoglalás nélkül senkit sem tudunk fogadni, sem diagnosztikai vizsgálatra, sem szakorvosi ellátásra. Sürgősségi ellátást nem végzünk.


Online időpontfoglalásra nincs lehetőség. Ahhoz, hogy biztosan azt a vizsgálatot végezzük el, amire a páciensnek tényleg szülksége van, és megkapja a megfelelő tájékoztatást a vizsgálatról, elengedhetetlen a személyes telefonos kapcsolat.

A szolgáltatások előtt emlékeztető üzenetet (sms, e-mail) nem küldünk, tekintettel a hatályos GDPR rendeletre. Kérjük, a megbeszélt időpontot szíveskedjenek megjegyezni, felírni.

A diagnosztikai vizsgálatok egy részére (laboratórium, UH, MRI) akár orvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat elvégzését, melyre központunkban is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díj ellenében. Előfordulhat ugyanis, hogy nem CT-, MRI- vagy ultrahang vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol. Központunk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálatára vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan vizsgálatot kér, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálattal!

Kizárólag a központunkban végzett szakorvosi vizsgálat nélkül nem adunk be injekciót, infúziót, nem írunk fel receptet,.


Az Újbuda Medical Centerben készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is lehetséges fizetni. Egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges. Egészségpénztári tagok számla ellenében tudják elszámolni szolgáltatásainkat. Egészségpénztári számla kiállítása esetén az ellátott adatai minden esetben feltüntetésre kerülnek a számlán.

Tekintettel az egészségügyi központunkban található orvostechnikai eszközökre, vegyszerekre, gyógyszerekre – a balesetvédelmi és higiénés szabályzat értelmében – a központunkban egy beteg maximum egy kísérővel tartózkodhat. A vele együtt érkező többi kísérő a központon kívüli térben (az aulában) tud várakozni! Kérjük, hogy gyermeket kísérőként ne hozzanak magukkal!

Központunk vendég parkolóhelyekkel nem rendelkezik, ezért az intézmény területére nem tudnak behajtani autóval. A központ környékén díjmentesen lehet parkolni, általában könnyen lehet parkolóhelyet találni. A behajtási tilalom a taxikra is vonatkozik.

Mentőautók és mozgáskorlátozottat szállító személyautók részére a behajtás engedélyezett, részükre külön beállóhely van biztosítva, közvetlenül a bejárat mellett.

Központunk a Fehérvári út 126-128. szám alatti főbejáratunk felől akadálymentesített, lépcsőlifttel lehet feljutni az első emeletre, ahonnan lifttel tudnak eljutni a kívánt szintre.
A lépcsőliftet kerekesszékkel érkező, illetve lépcsőn nehezen közlekedő páciensek is igénybe vehetik.
Amennyiben a lépcsőlift kezeléséhez segítséget szeretnének kérni, kérjük, jelezzék a lépcsőlift mellett található csengőgomb megnyomásával.
A Galvani utca 2. felőli bejáratunk nem akadálymentesített, lépcsőn lehet csak megközelíteni.

Központunkban kizárólag a honlapunkon található vizsgálatokat és kezeléseket végezzük. Ami a honlapon nem található, értelemszerűen nem végezzük. Más internetes oldalakkal (egészségügyi portálok, stb.) nem állunk kapcsolatban, az ott található tartalmakért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy szolgáltatásainkkal kapcsolatban kizárólag honlapunkon tájékozódjanak. A honlapon található szakmai anyagok, tájékoztatók, videók írásos beleegyezés nélkül nem használhatók fel semmilyen formában.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a megváltozott adatvédelmi és adatkezelési szabályzatnak megfelelően bármilyen írásos vagy képi orvosi leletet (szakorvosi vélemény, labor, UH, MRI és CT lelet), dokumentációt (MRI és CT cd dokumentáció) kizárólag vagy személyesen történő átvétellel, a személyazonosság igazolásával, vagy hivatalos írásos megbízással adunk csak ki. A fentieken kívül más esetben, például telefonon történő megkeresésre orvosi dokumentációt nem áll módunkban kiadni.

Kérjük, hogy ha bármilyen írásos vagy cd lelet (MRI, CT, UH, labor, szakorvosi vélemény) másolatát szeretné kérni, azt jelezze előre telefonon és a megbeszélt időpontban jöjjön érte. Ha nem előre egyeztetett időpontban érkezik, nem tudjuk garantálni a lelet kiadását.

Telefonon és e-mailen az elvégzett vizsgálatok eredményével kapcsolatban semmilyen felvilágosítást, tájékoztatást, kiértékelést nem végzünk, erre nincs lehetőség. Orvost nem hívunk telefonhoz.

MRI-vizsgálattal kapcsolatos információk:


Az MRI-vizsgálat térítési díja egy adott anatómiai régióra vonatkozik (pl.: koponya, nyaki gerinc, ágyéki gerinc, bal térd, stb.). Több anatómiai régió vizsgálatakor a térítési díj megfelelő többszöröse fizetendő. Külön anatómiai régiónak minősülnek a gerinc régiói (nyaki, háti, ágyéki, keresztcsonti szakasz), a végtagi ízületek (váll, könyök, csukló, térd, boka).

Egy időpontra maximum 3 régió (azaz 3 darab) MRI-vizsgálatára adunk előjegyzést egy páciens részére, többre nem. Többrégiós előjegyzésnél, helyszíni lemondás esetében az elmaradt vizsgálat(ok) térítési díját is ki kell fizetni.

Az MRI-vizsgálat ára tartalmazza az elvégzett vizsgálatot, 1 db CD lemezt a képanyaggal, amelyet a vizsgálat után odaadunk, illetve a szöveges írásos radiológiai szakorvosi értékelést.

Az MRI-vizsgálat szöveges írásos radiológiai szakorvosi kiértékelését legkésőbb a vizsgálatot követő harmadik munkanapon 20:00-ig a megbeszélt módon (e-mail, személyes átvétel vagy külön térítési díj ellenében postai úton feladásra kerül) eljuttatjuk a páciens részére. 

Az MRI-vizsgálat ára nem tartalmazza a lelettel kapcsolatos radiológiai szakorvosi konzultációt és felvilágosítást, ez nem része a vizsgálatnak. Az MRI-lelet értékelését kizárólag a célirányos szakorvosi vizsgálat eredményével együtt szabad elvégezni, a lelet értelmezése nem a páciens feladata.

Az MRI-vizsgálat lelet eredményével kapcsolatban a személyzet semmilyen felvilágosítást nem adhat, ez kizárólag a kezelőorvos feladata.

Többek között két fontos szempont is van az MRI-vizsgálat elvégezhetősége szempontjából:

- a páciens testsúlya (elbírja-e az ágy a pácienst): 150 kg a súlyhatár!

- a mellkas és/vagy a has legnagyobb átmérője (befér-e a páciens a gépbe): ezt fekvő helyzetben kell lemérni, a talaj és a mellkas és/vagy a has legmagasabb pontja közötti távolság: 35 cm a határ!

Három fő esetben nem végezhető el a vizsgálat:

1. ha a páciensnél szívritmusszabályzó (pacemaker) beültetésére,

2. bizonyos típusú fém szívbillentyű beépítésére került sor, illetve

3. ha három évnél korábban végzett agyi értágulat (aneurizma) ellátása során kapcsot (klipet) alkalmaztak.

Központunkban MRI kompatibilis pacemaker esetén sem végzünk vizsgálatot.

Számos más esetben is ellenjavalt lehet az MRI-vizsgálat elvégzése, ha bármilyen betegsége vagy korábbi műtétje volt, azt jelezze telefonon már a bejelentkezés alkalmával.

Terhesség esetén az első trimeszterben (első 12 hét) nem végzünk MRI-vizsgálatot. Ezt követően (tehát a terhesség negyedik hónapjától) natív MRI-vizsgálatot kizárólag írásos szakorvosi javaslat alapján végzünk, melynek az alábbiakat kell tartalmazni:

- terhesség pontos ideje (hány hetes terhes)

- milyen MRI-vizsgálatot kérnek

- a vizsgálat szakmai indoklása

MRI-vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra az egy hónapnál nem régebbi laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában.

Kontrasztanyagos MRI-vizsgálatot kizárólag egyértelmű, eredeti (nem másolat) szakorvosi írásos javaslat alapján végzünk (az orvos aláírásával és jól látható pecsétjével ellátva), a páciens külön kérésére nem!

Összefoglalva, a kontrasztanyagos MRI-vizsgálathoz szükséges:

- egy hónapnál nem régebbi labor (GFR) vizsgálat

- eredeti írásos szakorvosi javaslat, melyben egyértelműen szerepel a kontrasztanyagos MRI-vizsgálat kérése, a kért vizsgálat megnevezése és szakmai indoklása

A kontrasztanyag kockázatairól, lehetséges mellékhatásairól az MRI-vizsgálat előtt minden esetben írásos tájékoztatást kap, a kontrasztanyag beadásához a páciens írásbeli beleegyezése szükséges.

Az MRI-vizsgálatot megelőző 4 órában nem szabad enni, mert a kontrasztanyag hányingert okozhat. Folyadékfogyasztás megengedett, sőt kifejezetten javasolt. Az MRI-vizsgálat után a szokásos napi tevékenység folytatható, kíméletre nincs szükség.


Központunkban végzünk teljes gerinc, koponya, végtagi ízületi és lágyrész, áttekintő has és kismedence MRI-vizsgálatokat.

Központunkban nem végzünk nyaki lágyrész, gége, garat, mellkas, szív, emlő, here és teljes test MRI-vizsgálatot.

Altatásban, bódításban nem végzünk MRI-vizsgálatot.

CT-vizsgálattal kapcsolatos információk:

A CT-vizsgálat térítési díja egy adott anatómiai régióra vonatkozik (pl.: koponya, nyaki gerinc, ágyéki gerinc, has, kismedence, stb.). Több anatómiai régió vizsgálatakor a térítési díj megfelelő többszöröse fizetendő. Külön anatómiai régiónak minősülnek a gerinc régiói (nyaki, háti, ágyéki, keresztcsonti szakasz).

Egy időpontra maximum 3 régió (azaz 3 darab) CT-vizsgálatára adunk előjegyzést egy páciens részére, többre nem. Többrégiós előjegyzésnél, helyszíni lemondás esetében az elmaradt vizsgálat(ok) térítési díját is ki kell fizetni.

A CT-vizsgálat ára tartalmazza az elvégzett vizsgálatot, 1 db CD lemezt a képanyaggal, amelyet a vizsgálat után odaadunk, illetve a szöveges írásos radiológiai szakorvosi értékelést.

A CT-vizsgálat szöveges írásos radiológiai szakorvosi kiértékelését legkésőbb a vizsgálatot követő harmadik munkanapon 20:00-ig a megbeszélt módon (e-mail, személyes átvétel vagy külön térítési díj ellenében postai úton feladásra kerül) eljuttatjuk a páciens részére. 

A CT-vizsgálat ára nem tartalmazza a lelettel kapcsolatos radiológiai szakorvosi konzultációt és felvilágosítást, ez nem része a vizsgálatnak.  A CT-lelet értékelését kizárólag a célirányos szakorvosi vizsgálat eredményével együtt szabad elvégezni, a lelet értelmezése nem a páciens feladata.

A CT-vizsgálat lelet eredményével kapcsolatban a személyzet semmilyen felvilágosítást nem adhat, ez kizárólag a kezelőorvos feladata.

Kettő fontos szempont is van az CT-vizsgálat elvégezhetősége szempontjából:

- a páciens testsúlya (elbírja-e az ágy a pácienst): 150 kg a súlyhatár!

- a mellkas és/vagy a has legnagyobb átmérője (befér-e a páciens a gépbe): ezt fekvő helyzetben kell lemérni, a talaj és a mellkas és/vagy a has legmagasabb pontja közötti távolság: 70 cm a határ!

CT-vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra az egy hónapnál nem régebbi laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában.

Kontrasztanyagos CT-vizsgálatot kizárólag egyértelmű, eredeti (nem másolat) szakorvosi írásos javaslat alapján végzünk (az orvos aláírásával és jól látható pecsétjével ellátva), a páciens külön kérésére nem!

Összefoglalva, a kontrasztanyagos CT-vizsgálathoz szükséges:

- egy hónapnál nem régebbi labor (GFR) vizsgálat

- eredeti írásos szakorvosi javaslat, melyben egyértelműen szerepel a kontrasztanyagos CT-vizsgálat kérése, a kért vizsgálat megnevezése és szakmai indoklása

A kontrasztanyag kockázatairól, lehetséges mellékhatásairól a CT-vizsgálat előtt minden esetben írásos tájékoztatást kap, a kontrasztanyag beadásához a páciens írásbeli beleegyezése szükséges.

A CT-vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad enni, mert a kontrasztanyag hányingert okozhat. Folyadékfogyasztás megengedett, sőt kifejezetten javasolt. A CT-vizsgálat után a szokásos napi tevékenység folytatható, kíméletre nincs szükség.

Amennyiben Ön cukorbeteg és szakorvosa kontrasztanyagos CT-vizsgálatra küldi, kérjük kérje ki orvosa tanácsát gyógyszereit illetően, mert előfordulhat, hogy valamelyik gyógyszerének szedését a vizsgálat idejére szüneteltetnie kell. Kontrasztanyagos CT-vizsgálat előtt egyes, szájon át, cukorbetegségre szedett gyógyszerek bevételét a vizsgálat előtt 48 órával fel kell függeszteni és a vizsgálatot követően, 48 óra letelte után lehet megkezdeni.

Terhességben, különösen annak korai szakaszában minden röntgensugárzással járó vizsgálóeljárás – kivéve egyes súlyos, az életet veszélyeztető kórképeket – ellenjavalt.

Altatásban, bódításban nem végzünk CT-vizsgálatot.

Ultrahang vizsgálattal kapcsolatos információk:

Központunkban végzünk pajzsmirigy, has, kismedence és ízületi (váll, térd) ultrahang vizsgálatot.

Központunkban jelenleg nem végzünk emlő és here ultrahang vizsgálatot, illetve érvizsgálatot (dopplert).

Has és kismedence ultrahang vizsgálat végzése előtt minimum 6 órával már nem szabad étkezni, kerülni kell a puffasztó ételeket, illetve telt húgyhólyaggal kell érkezni a vizsgálatra, szénsavmentes vizet szabad csak fogyasztani.

Fizikoterápiával kapcsolatos információk:

A fizikoterápiás kezelésekre kizárólag írásos szakorvosi javaslattal lehet bejelentkezni, melynek tartalmaznia kell a diagnózist (kórismét), illetve a kért fizikoterápiás kezelést. Amennyiben ilyen nincs, a fizikoterápiás kezelés előtt központunkban lehetőség van szakorvosi vizsgálat elvégzésére, külön térítési díj ellenében. Nem vállalunk a páciens által véleményezett diagnózis alapján kezelést, nem végzünk kizárólag a páciens kérése alapján kezelést.

Laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos információk:

Kizárólag hétköznap 06:40-11:00 között végezhető, illetve kérhető vizsgálatok: vizelet általános és üledék, teljes vérkép (és retikulocita), alvadási vizsgálatok (prothrombin, APTI, thrombin idő, fibrinogén, D-dimer).

Kizárólag éhgyomorra (12 órás éhezés) végezhető vizsgálatok: éhgyomri glükóz, éhgyomri inzulin, koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, triglicerid.

A többi laboratóriumi vizsgálatot bármikor el lehet végezni.


Nyitvatartási idő:

Hétfő-vasárnap: 06:30-20:30

KÉRJÜK, MIELŐTT TELEFONÁL, FELTÉTLENÜL OLVASSA EL A FONTOS INFORMÁCIÓKAT A FŐOLDALON!


06 1 243 1010

06 1 203 3211